Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Μ. Συντυχάκης: Σικέ η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
[Ζούγκλα]: Μ. Συντυχάκης: Σικέ η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

[Ζούγκλα]: Μ. Συντυχάκης: Σικέ η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

«Με τον «Κλεισθένη» στήνεται εκ νέου σκηνικό αποπροσανατολισμού του λαού σε συνθήκες διευρυμένης ανεργίας και γενικευμένης ανασφάλειας που κλιμακώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της νέας φάσης του κύκλου της καπιταλιστικής ανάπτυξης». Αυτό δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ χαρακτήρισε «σικέ τις αντιπαραθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας γύρω από το εκλογικό σύστημα».
«Είναι ένα ακόμα επεισόδιο αποπροσανατολισμού, μια αντιπαράθεση περί όνου σκιάς. Μαρτυρά ότι δεν υπάρχει άλλο ουσιαστικό σημείο αντιπαράθεσης» τόνισε ο κ. Συντυχάκης.
Ακόμα, υποστήριξε ότι «η εισαγωγή της απλής αναλογικής καθώς και άλλες ρυθμίσεις, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης ή τοπικά δημοψηφίσματα, στοχεύουν, μέσα σε ένα δημοκρατικοφανές πλαίσιο, στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, να καταστεί ο λαός συνένοχος και συναποφασιστής στα αντιλαϊκά μέτρα».
«Πρόκειται για εξαπάτηση, γιατί ακριβώς θέλει τον λαό, όχι μόνο αποδέκτη της πολιτικής της, αλλά συμμέτοχο στο έγκλημα που ξετυλίγεται ενάντιά του» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του, θα στηρίξει μόνο τα δύο άρθρα που αφορούν την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.
Ο κ. Συντυχάκης έδωσε έμφαση στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, η οποία προτείνει τη διαγραφή χρεών προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων, καθώς επίσης και την προστασία από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για άπορους, άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια ανέργους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!