Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Συνθήκη της Λωζάνης: Μεταξύ ερμηνείας και επικαιροποίησης
[Ζούγκλα]: Συνθήκη της Λωζάνης: Μεταξύ ερμηνείας και επικαιροποίησης

[Ζούγκλα]: Συνθήκη της Λωζάνης: Μεταξύ ερμηνείας και επικαιροποίησης

Αναδείχτηκε από τα ΜΜΕ ως «μείζονα» αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και του ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν. Ο καθηγητής κ. Παυλόπουλος απαντώντας στον φιλοξενούμενό του όστις για μία ακόμη φορά ζήτησε επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, επεσήμανε πώς στις διεθνείς συνθήκες δεν υφίσταται η δυνατότητα αναθεώρησης ή επικαιροποίησης αλλά μόνον ερμηνείας των διατάξεων τους με γνώμονα τις αλλαγές που συνετελέσθησαν ως προς τα αντικειμενικά δεδομένα που αφορούν τις διατάξεις αυτές.
Ο Ερντογάν ανταπάντησε πώς δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Διακαίου αλλά γνωρίζει από «Πολιτικό Δίκαιο» το οποίο βεβαίως δεν υφίσταται ως γνωστικό αντικείμενο στα Πανεπιστήμια. Προφανώς ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε χρήση ενός αδόκιμου όρου για να εξηγήσει πώς «Δεν είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου αλλά ξέρει από Πολιτική».
Το πρόβλημα ωστόσο δεν βρίσκεται στην χρήση φράσεων ένθεν κακείθεν αλλού στους όρους που αναφέρθηκαν. Επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης κατά τον Ερντογάν, ερμηνεία διατάξεων της συνθήκης κατά Παυλόπουλο. Ερωτά ο αδαής ως προς τους νομικούς όρους πολίτης: Ποια η ουσιώδης διαφορά; Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιθυμεί μία επικαιροποίηση με συμφωνία των ζωρών που συνυπέγραψαν τη Συνθήκη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ομιλεί για ερμηνεία διατάξεων σε διμερές επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!