Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 20 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Συνέδριο Αγροτεχνολογίας για την κλιματική αλλαγή
[Ζούγκλα]: Συνέδριο Αγροτεχνολογίας για την κλιματική αλλαγή

[Ζούγκλα]: Συνέδριο Αγροτεχνολογίας για την κλιματική αλλαγή

Tο 6ο συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο: «Κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και Προσαρμογή» διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Το ετήσιο συνέδριο Αγροτεχνολογίας, διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και το φετινό συνέδριο εστιάζει στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που για τη χώρα μας θα σημάνει μείωση των βροχοπτώσεων, παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας, αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς και της έντασης κυμάτων καύσωνα. Το κόστος αγνόησης του φαινομένου υπολογίζεται σε πολλαπλάσιο του ΑΕΠ και ο αγροδιατροφικός τομέας θα υποστεί τον πλήρη αντίκτυπο, αφού οι βασικότερες παράμετροι της παραγωγής θα παρουσιάσουν έντονες μεταβολές.
Πέραν της παρουσίασης των κύριων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη προτάσεων περιορισμού των συνεπειών της. Η ανάπτυξη και αποδοχή νέων τεχνολογιών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης υδάτων, αγρών και ζωϊκού κεφαλαίου και η θεσμική σχεδίαση και υλοποίηση κατάλληλων μέτρων, μπορούν να καταστήσουν ευκολότερη την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!