Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Συμφωνίες ύψους άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν Παρίσι και Ριάντ
[Ζούγκλα]: Συμφωνίες ύψους άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν Παρίσι και Ριάντ

[Ζούγκλα]: Συμφωνίες ύψους άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν Παρίσι και Ριάντ

Η επίσκεψη στη Γαλλία του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή 19 πρωτοκόλλων συμφωνιών μεταξύ γαλλικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτές οι δηλώσεις προθέσεων αφορούν βιομηχανικούς τομείς όπως εκείνων των πετροχημικών προϊόντων ή της διαχείρισης του ύδατος, αλλά και τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της υγείας και της αγροτικής ανάπτυξης, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το φόρουμ γαλλοσαουδαραβικών σχέσεων, μια σύνοδος επικεφαλής επιχειρήσεων και εκπροσώπων των δύο κυβερνήσεων.
Ένα από τα σημαντικότερα σχέδια συνεργασίας που υπογράφθηκαν στον τομέα της πετροχημείας ήταν εκείνο μεταξύ της γαλλικής Total και της σαουδαραβικής Aramco. Η επένδυση, το ύψος της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, προβλέπει τη δημιουργία μιας εγκατάστασης στο Τζουμπάιλ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκεται ήδη το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Total στον κόσμο.
Η επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας γοητείας της Δύσης με στόχο να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!