Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με την Περιφέρεια Yanging του Πεκίνου
[Ζούγκλα]: Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με την Περιφέρεια Yanging του Πεκίνου

[Ζούγκλα]: Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με την Περιφέρεια Yanging του Πεκίνου

Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Yanging του Δήμου του Πεκίνου και του Δήμου Λέσβου υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Περιφέρειας Yanqing της Κίνας και πρόεδρο του τοπικού γεωπάρκου κ. Li Zhijun. Ο τελευταίος μαζί με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της μητροπολιτικής διοίκησης του Πεκίνου επισκέπτεται από χθες τη Λέσβο.
Με τη συμφωνία «κατοχυρώνεται η αμοιβαία κατανόηση, φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων», ενώ σκοπός της σύμφωνα με τα υπογραφέντα κείμενα είναι:
-Να ενισχύσουν την επικοινωνία και τις ανταλλαγές σε πεδία οικονομίας, τουρισμού, παιδείας σε πολιτιστικά πεδία κ.λπ.
– Μέσω της ανταλλαγής απόψεων να πραγματοποιήσουν μια εποικοδομητική οικονομική συνεργασία και να αναπτύξουν πολιτιστική επικοινωνία με βάση το αμοιβαίο όφελος, συνεχώς αναπτύσσοντας την οικονομική συνεργασία.
– Να δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον για αμοιβαία ανάπτυξη και να στηρίξουν σχέδια ως προς την ενδυνάμωση και την κατανόηση των σχέσεων.
Ο δήμαρχος Λέσβου μετά την υπογραφή της συμφωνίας μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα – ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία – το οποίο θα αποφέρει οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά και πολλά άλλα οφέλη στο νησί μας και στους κατοίκους του».
Η υψηλόβαθμη κινεζική αντιπροσωπεία επισκέπτεται τη Λέσβο σύμφωνα με το πρόγραμμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει το Γεωπάρκο Λέσβου από την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!