Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Σήμερα γιορτάζουν τα μουσεία: Δωρεάν δράσεις για όλους
[Ζούγκλα]: Σήμερα γιορτάζουν τα μουσεία: Δωρεάν δράσεις για όλους

[Ζούγκλα]: Σήμερα γιορτάζουν τα μουσεία: Δωρεάν δράσεις για όλους

Σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία του Δημοσίου θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο.
Παράλληλα, λόγω του εορτασμού της ημέρας, πολλά Μουσεία της Αττικής έχουν προγραμματίσει δράσεις ελεύθερες για το κοινό που θα θελήσει να παρακολουθήσει. Για το 2018 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Με την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιδιώκει να δείξει ότι τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, καθώς και ότι τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα μπορούν και πρέπει να έχουν ως κοινό τόπο το διαδίκτυο.
Οι δράσεις των Μουσείων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18/5 και τις επόμενες μέρες:
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2018, που εφέτος έχει τίτλο: «Μουσεία και (δια)δίκτυα. νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς που επιδρούν στο φυσικό περιβάλλον και το αναδεικνύουν, παρουσιάζοντας πτυχές της δραστηριότητάς τους.Από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. το μουσείο σας καλεί να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο το Πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για την ημέρα αυτή, ενώ την Κυριακή 20/5 που θα εορτασθεί η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, θα πραγματοποιηθούν δύο (2) ξεναγήσεις, στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ. διάρκειας 1 ώρας, στην Περιοδική Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος», στον 1ο όροφο του Κέντρου ΓΑΙΑ.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, εδώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!