Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Σύγκριση κατώτατων μισθών στην Ε.Ε.
[Ζούγκλα]: Σύγκριση κατώτατων μισθών στην Ε.Ε.

[Ζούγκλα]: Σύγκριση κατώτατων μισθών στην Ε.Ε.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) δημοσίευσε έναν συγκριτικό πίνακα με τους επίσημα καθιερωμένους κατώτατους μισθούς στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον πίνακα αυτό έχουν αναρτηθεί οι επίσημα κατώτατες απολαβές και όχι αυτό το οποίο συμβαίνει πραγματικά στην αγορά εργασίας.
Η παραπάνω παρατήρηση σημαίνει ότι μπορεί μεν στην Ελλάδα να θεωρείται κατώτατος μισθός τα 684 ευρώ ανά μήνα αλλά στην πραγματικότητα η αγορά εργασίας να κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα λόγω υψηλής ζήτησης ή λόγω ενδημικής και μονίμου μεγάλης ανεργίας.
Πάντως από τον πίνακα αυτό διεξάγεται το συμπέρασμα πως η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν καθιερώσει κατώτατο μισθό. Επισημαίνεται πως χώρες όπως η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Δανία, δεν έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό.
Στην πρώτη θέση με τον υψηλότερο κατώτατο μισθό βρίσκεται το Λουξεμβούργο με 1.999 ευρώ τον μήνα και στην τελευταία θέση η Βουλγαρία με 261 ευρώ. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης, εκτός από την Πολωνία, οι υπόλοιπες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Συγκεκριμένα:
Λιθουανία (€400), Ρουμανία (€408), Λετονία (€430), Ουγγαρία (€445), Κροατία (€462), Τσεχία (€478), Σλοβακία (€480), Εσθονία (€500) και Πολωνία (€503).
Σε άλλα πέντε κράτη μέλη, στα νότια της Ευρώπης, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται μεταξύ €600 και €900 το μήνα: Πορτογαλία (€677), Ελλάδα (€684), Μάλτα (€748), Σλοβενία (€843) και Ισπανία (€859).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!