Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΣΕΒ: Ούτε στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου η παραγωγικότητα των μικρομεσαίων
[Ζούγκλα]: ΣΕΒ: Ούτε στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου η παραγωγικότητα των μικρομεσαίων

[Ζούγκλα]: ΣΕΒ: Ούτε στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου η παραγωγικότητα των μικρομεσαίων

Στους ανασταλτικούς παράγοντες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σε σχέση με τις αντίστοιχου μεγέθους ευρωπαϊκές, αναφέρεται ο ΣΕΒ στο τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίου του.
Όπως σημειώνει, ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η πολύ χαμηλή παραγωγικότητά τους στην Ελλάδα, η οποία κυμαίνεται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Ειδικότερα ο ΣΕΒ επισημαίνει τα εξής:
«Σήμερα στην Ευρώπη, το τοπίο των μεσαίων-μικρών-πολύ μικρών επιχειρήσεων βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Ο αριθμός, η απασχόληση και η προστιθέμενη αξία τους έχει επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, με λίγες μόνο εξαιρέσεις, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Οι 676.700 μεσαίες-μικρές-πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα συνεισφέρουν στο 87% του εργατικού δυναμικού των επιχειρήσεων, δημιουργούν προστιθέμενη αξία ίση με 19,3% ΑΕΠ, και παράγουν το 44,2% των ελληνικών εξαγωγικών αγαθών. Όμως η σημαντική απόκλιση από ευρωπαϊκές πρακτικές εξακολουθεί να είναι περιοριστικός παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό στοιχείο η πολύ χαμηλή παραγωγικότητά τους στην Ελλάδα, η οποία κυμαίνεται στο 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Ο υψηλός κατακερματσμός και το πολύ μικρό μέγεθος συνεχίζουν να δρουν ανασταλτικά. Ενδεικτικά, οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ελλάδα είναι μόνο το 3,1% έναντι του 7% στην Ε.Ε. (μέσος όρος).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!