Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Σχολεία 32 πόλεων συμμετέχουν σε εκστρατείες για οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση
[Ζούγκλα]: Σχολεία 32 πόλεων συμμετέχουν σε εκστρατείες για οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση

[Ζούγκλα]: Σχολεία 32 πόλεων συμμετέχουν σε εκστρατείες για οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση

Στη 15η χρονιά των εκστρατειών Ecomobility και Free Mobility θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 32 πόλεις της χώρας, που ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017 προτάσεις στις τοπικές αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση ECCOCITY που διοργανώνει τις εκστρατείες, οι νέες και οι νέοι θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση. Θα προσεγγίσουν εκπροσώπους τοπικών φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα ερευνήσουν τη γνώμη των πολιτών για τις επιπτώσεις που προκαλούν, η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.
Οι ομάδες από τα γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία ECOMOBILITY, θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε πράσινες μεταφορές, και την αντίληψη που επικρατεί για την οικολογική μετακίνηση. Αντίστοιχα, οι ομάδες από τα ειδικά σχολεία που θα συμμετέχουν στην εκστρατεία FREE MOBILITY, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών με κινητικές δυσκολίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!