Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Σάντσεθ: Η Μαδρίτη είναι προσηλωμένη σε μια ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό
[Ζούγκλα]: Σάντσεθ: Η Μαδρίτη είναι προσηλωμένη σε μια ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό

[Ζούγκλα]: Σάντσεθ: Η Μαδρίτη είναι προσηλωμένη σε μια ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό

Η Ισπανία είναι δεσμευμένη σε μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην παράτυπη μετανάστευση, δηλώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais που δημοσιεύεται σήμερα, μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για μια άτυπη σύνοδο πάνω στο θέμα αυτό.
Ο Σάντσεθ ανέβασε το θέμα της μετανάστευσης στην ατζέντα λίγο αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, υποδεχόμενος το Aquarius, ένα πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης που μετέφερε 629 μετανάστες και στο οποίο απαγορεύθηκε να πιάσει λιμάνι στην Ιταλία και τη Μάλτα, πυροδοτώντας μια διεθνή κρίση για το πώς η ΕΕ αντιμετωπίζει την παράτυπη μετανάστευση.
“Δεν μπορεί να υπάρξει μονομερής απάντηση. Με το Aquarius κάναμε μια χειρονομία αλληλεγγύης, όμως μια ανθρωπιστική κρίση είναι ένα πράγμα και η μεταναστευτική πολιτική ένα άλλο. Και αυτή η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να έχει μια κοινή, ευρωπαϊκή απάντηση”, δήλωσε ο Σάντσεθ.
Η τρέχουσα κρίσης σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην απουσία ευρωπαϊκής “αλληλεγγύης” με χώρες όπως η Ιταλία που επωμίσθηκαν το μεγαλύτερο βάρος της παράτυπης μετανάστευσης, δήλωσε ο Σάντσεθ.
Χθες Σάββατο, μια ημέρα αφού έδωσε τη συνέντευξη, ο Σάντσεθ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξη τους σε ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η επεξεργασία των αιτούντων άσυλο θα γίνεται σε κλειστά κέντρα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!