Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ν. Σαντορινιός: Στόχος όλα τα νησιά να είναι υδατικά αυτόνομα
[Ζούγκλα]: Ν. Σαντορινιός: Στόχος όλα τα νησιά να είναι υδατικά αυτόνομα

[Ζούγκλα]: Ν. Σαντορινιός: Στόχος όλα τα νησιά να είναι υδατικά αυτόνομα

«Στόχος της κυβέρνησης είναι όλα τα νησιά να είναι υδατικά αυτόνομα» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στο «Πρακτορείο 104,9FM», με αφορμή τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο Καστελόριζο, που θα εγκαινιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης, των οποίων η κατασκευή ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο. Είναι δύο μονάδες, οι οποίες θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες των του νησιού σε νερό. Το νησί καταναλώνει τον χρόνο περίπου 50.000-55.000 κυβικά, ενώ αυτές οι μονάδες έχουν τη δυνατότητα να παράξουν συνολικά στον χρόνο 80.000 κυβικά. Βάζουμε μονάδες αφαλάτωσης με την προοπτική και της ανάπτυξης του τουρισμού των νησιών, καθώς οι υποδομές είναι που πρέπει να στηρίζουν τον τουρισμό κι όχι να κάνουμε ανάπτυξη σε πήλινα πόδια» επισήμανε ο κ. Σαντορινιός.
Υπενθύμισε, δε, ότι πέρυσι εγκαινιάστηκαν επτά μονάδες αφαλάτωσης, προσθέτοντας ότι φέτος θα εγκαινιαστούν τουλάχιστον τέσσερις ακόμη. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε στα περισσότερα νησιά της χώρας μας να σταματήσουμε τη μεταφορά νερού με καραβάκι, που δημιουργεί μία εξάρτηση στο νησί σε αυτό το βασικό αγαθό. Το κόστος είναι πενταπλάσιο. Ο μέσος όρος τιμής -περίπου- η παραγωγή του νερού είναι 2 ευρώ το κυβικό με τις αφαλατώσεις, ενώ με το καραβάκι μας κόστιζε 10,30 ευρώ το κυβικό, χωρίς ΦΠΑ. Με τις τέσσερις νέες μονάδες θα έχουμε καλύψει πολύ μεγάλο ποσοστό των νησιών –κάποιες από αυτές τις μονάδες, όπως στην Πάτμο και τη Λέρο είναι μεγάλες μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!