Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ρωσική σφήνα σε παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ
[Ζούγκλα]: Ρωσική σφήνα σε παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ

[Ζούγκλα]: Ρωσική σφήνα σε παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ

Έχοντας τοποθετήσει τη Σαουδική Αραβία υπεράνω της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, η διακυβέρνηση Τραμπ εξακολουθεί να υποστηρίζει τις σαουδαραβικές αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη.
Η αμερικανική πολιτική έχει συνέχεια, μια και η προηγούμενη διακυβέρνηση Ομπάμα ήταν εκείνη που έχει δώσει το πράσινο φως στον Οίκο Σαούντ για τον καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Υεμένης, από τον Μάρτιο του 2015. Τόσο το αμερικάνικο Κογκρέσο, όσο και τα ΜΜΕ παραλείπουν να αναφέρονται στο ότι είναι αμερικάνικες οι βόμβες που σκοτώνουν και καταστρέφουν στην Υεμένη. Ούτε φυσικά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έχουν αναφερθεί στην συμμετοχή της «U.S. AirForce» ότι αεροσκάφη της ανεφοδιάζουν εν πτήση τα βομβαρδιστικά της σαουδαραβικής συμμαχίας για να πραγματοποιούν τις αεροπορικές τους επιδρομές στην Υεμένη.
Ο λιμός και η επιδημία χολέρας, αποτελούν οδυνηρές επιπτώσεις για τον λαό της Υεμένης, από την πολυπρόσωπη στρατηγική με στόχο να προκληθούν όσο περισσότερα δεινά, προκειμένου να σπάσει η αντίσταση των δυνάμεων που υποστηρίζουν τους Χούτι.
Στην στρατηγική των Σαουδαράβων περιλαμβάνεται:
• Η καταστροφή νοσοκομείων, αγορών και αγροτικών δομών.
• Η καταστροφή εγκαταστάσεων στο κύριο λιμάνι Hodeida (γερανών και άλλων μέσων) ώστε να είναι αδύνατη η εκφόρτωση εφοδίων από τα πλοία.
• Ναυτικός αποκλεισμός ώστε ακόμη και απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα να είναι δύσκολο να φτάσουν στο λιμάνιHodeida.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!