Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Οι Ρώσοι συνεργάζονται με τους Κούρδους αντάρτες εναντίον του ISIS
[Ζούγκλα]: Οι Ρώσοι συνεργάζονται με τους  Κούρδους αντάρτες εναντίον του ISIS

[Ζούγκλα]: Οι Ρώσοι συνεργάζονται με τους Κούρδους αντάρτες εναντίον του ISIS

Στην προσπάθεια να διατηρήσει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή και να διαβεβαιώσει την ακεραιότητα του συριακού κράτους ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με 23 απεσταλμένους που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές εθνοτικές ομάδες που ζουν ανατολικά του Ευφράτη, μετέδωσε το RT.com.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πόλη Al-Salihiyah, στην περιοχή Deir ez-Zor και στις αντιπροσωπείες συμπεριλαμβάνονταν και μέλη των κουρδικών Λαϊκών Ομάδων Προστασίας, μαχητές που πρόσφατα εγκαταλείφθηκαν από την αμερικανική βοήθεια, παρά την ενίσχυση που προσφέρουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ αντικαθεστωτικές ανταρτικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Καθώς εντείνεται ο πόλεμος για την εκκαθάριση των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), «στην πόλη Es-Salhiya, αποφασίσθηκε η οργάνωση συνεργασίας με τις λαϊκές μονάδες και τις ρωσικές αεροπορικές μονάδες της αεροπορικής βάσης Khmeimim», δήλωσε ο Ρώσος αντιστράτηγος Yevgeniy Poplavskiy.
«Με τη συνεργασία αυτή, σε λίγες ημέρες ολόκληρη η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη θα έχει ξεκαθαρισθεί από τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο Poplavskiy.
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!