Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ρόδος: Ένοχοι κρίθηκαν δύο γιατροί για τον θάνατο βρέφους
[Ζούγκλα]: Ρόδος: Ένοχοι κρίθηκαν δύο γιατροί για τον θάνατο βρέφους

[Ζούγκλα]: Ρόδος: Ένοχοι κρίθηκαν δύο γιατροί για τον θάνατο βρέφους

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, οι δύο γιατροί που κατηγορούνταν για τον θάνατο ενός βρέφους 13 μηνών.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή σε κάθε έναν από τους γιατρούς.
Στη πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι όπως πρωτόδικα, ενώ απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο γιατροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ανέλυσαν στο δικαστήριο όλες τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν για την αντιμετώπιση της περίπτωσης του βρέφους, τονίζοντας πως δεν προέβησαν σε καμία παράλειψη. Μάλιστα καταλήγοντας ο ένας εκ των γιατρών είπε χαρακτηριστικά: «Έπραξα εις το ακέραιο το καθήκον μου, αυτό που μου επιβάλλει το επιστημονικό, το ηθικό και η συνείδησή μου».
Υπενθυμίζεται πως και πρωτόδικα, τον Μάρτιο του 2017, οι δύο γιατροί είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον καθένα, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει από κάθε κατηγορία την ειδικευόμενη γιατρό που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιουλίου 2010 οπότε και το βρέφος εισήχθη και νοσηλεύτηκε με συμπτώματα σπασμών και έλαβε εξιτήριο την επόμενη μέρα με διάγνωση «πυρετικοί σπασμοί», ενώ δόθηκαν και οδηγίες από τους γιατρούς στους γονείς να χορηγήσουν στο βρέφος συγκεκριμένο φάρμακο για την αντιμετώπιση των σπασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!