Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ράλι ανόδου στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι
[Ζούγκλα]: Ράλι ανόδου στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι

[Ζούγκλα]: Ράλι ανόδου στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ισχυρά ανοδικά μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που ξεκαθάρισαν το τοπίο για τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και για τα επιτόκια, τουλάχιστον έως το φθινόπωρο του 2019.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,4%, παρά τα αρνητικά πρόσημα που είχαν επικρατήσει στις πρωινές συναλλαγές.
Όλα τα βασικά χρηματιστήρια και οι επιχειρηματικοί κλάδοι είδαν τους δείκτες τους να κινούνται ανοδικά.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ύψος των καθαρών αγορών που διενεργεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP), το οποίο επί του παρόντος ανέρχεται σε 30 δισ. ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018.
Το Διοικητικό Συμβούλιο προβλέπει ότι μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, με την επιφύλαξη εισερχόμενων στοιχείων που να επιβεβαιώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του Διοικητικού Συμβουλίου για τον πληθωρισμό, το ύψος των μηνιαίων καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού θα μειωθεί σε 15 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018, μετά το οποίο θα λήξουν οι καθαρές αγορές.
Το δ.σ. της ΕΚΤ αποφάσισε ακόμη ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!