Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ψηφίστηκε το 12ωρο στην Αυστρία
[Ζούγκλα]: Ψηφίστηκε το 12ωρο στην Αυστρία

[Ζούγκλα]: Ψηφίστηκε το 12ωρο στην Αυστρία

Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να αναφερθεί στα σχέδια του Αυστριακού καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, με την υπερκαπιταλιστική ιδεολογία να εφαρμόσει δια νόμου την 12ωρη απασχόληση των εργαζομένων στη χώρα του και η υπερσυντηρητική – υπερδεξιά – ακροδεξιά πλειοψηφία στην αυστριακή Βουλή υπερψήφισε την επιβολή του χειρότερου εργατικού νόμου στην Ευρώπη από το 1936.
Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία το οκτάωρο, καθώς και οι διακοπές μετ΄αποδοχών, ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου της Γαλλικής Αριστεράς του Λέον Μπλουμ το 1936. Έκτοτε το οκτάωρο ως ημερήσια απασχόληση θεσπίστηκε από όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης και στη συνέχεια του κόσμου όπου υπερίσχυσε το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης. Στις μέρες μας και εν έτη 2018 η αυστριακή κυβέρνηση προχωρεί στη θέσπιση ενός νόμου που φέρνει ογδόντα χρόνια πίσω την ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία.
H αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για τη θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως επίσης με τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία)
Της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, εναντίον του οποίου είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο τεράστια για τα αυστριακά δεδομένα πορεία και διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννης με τη συμμετοχή 100.000 ανθρώπων, προηγήθηκε πολύωρη και ιδιαίτερα έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!