Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ψηφιακή σελίδα «γυρίζει» η Βουλή
[Ζούγκλα]: Ψηφιακή σελίδα «γυρίζει» η Βουλή

[Ζούγκλα]: Ψηφιακή σελίδα «γυρίζει» η Βουλή

Στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής, στο πλαίσιο περαιτέρω εκσυγχρονισμού των λειτουργιών της, προχωρά από αύριο, Δευτέρα, η Βουλή των Ελλήνων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, με την έναρξη της Γ΄ Συνόδου της ΙΖ΄ βουλευτικής περιόδου, τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Κοινοβουλίου για την ηλεκτρονική διαβίβαση των σχετικών με τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου εγγράφων, μεταξύ της Βουλής και των υπουργείων.
Απόρροια αυτής της καινοτομίας, όπως σημειώνεται, είναι η κατάργηση της φυσικής διακίνησης των εγγράφων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εξοικονόμηση πόρων (χρήση χαρτιού, μετακινήσεις προσωπικού, διαχείριση εργασιακού χρόνου κ.λπ.) και η διακίνησή τους ηλεκτρονικά, με εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή και εγκεκριμένη ηλεκτρονική χρονοσφραγίδα.
Τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που αρχικά θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά είναι οι Ερωτήσεις, οι Αναφορές και οι Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τις 12.500 εγγραφές ετησίως, επισημαίνεται.
Η διαδικασία της διαβίβασης των εγγράφων αυτών από τη διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής προς τα αρμόδια υπουργεία, διευκρινίζειται, θα είναι απλή και συνίσταται κατ’ αρχάς στη δημιουργία ηλεκτρονικού αντιγράφου του εγγράφου που κατατίθεται από τον βουλευτή, το οποίο ο εντεταλμένος υπάλληλος της Βουλής θα υπογράφει ψηφιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!