Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής – τα νέα διλήμματα της ανθρωπότητας
[Ζούγκλα]: Πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής – τα νέα διλήμματα της ανθρωπότητας

[Ζούγκλα]: Πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής – τα νέα διλήμματα της ανθρωπότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού θεσπίσθηκε μόλις πέρυσι κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην Έδρα Βιοηθικής της UNESCO η χώρα μας συμμετέχει με το Ελληνικό Κλιμάκιο που έχει ιδρυθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνουν από κοινού τον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής στην χώρα μας. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
Η Βιοηθική είναι κλάδος της Ηθικής ο οποίος ασχολείται με τα ηθικά διλήμματα που δημιουργούνται από την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, ιδίως της βιοϊατρικής, της βιοτεχνολογίας και της γενετικής. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζει και αναλύει ηθικά ζητήματα όπως αυτά που αφορούν την ευθανασία, τις αμβλώσεις, την κλωνοποίηση ανθρώπων, την τροποποίηση του γονιδιώματος και την γενετική μηχανική κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!