Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πρωθυπουργέ μαζέψτε τους
[Ζούγκλα]: Πρωθυπουργέ μαζέψτε τους

[Ζούγκλα]: Πρωθυπουργέ μαζέψτε τους

Ο πανικός δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος σύμβουλος σε διαχείριση κρίσεων. Η κρατική μηχανή, αισθανόμενη την πίεση που ασκεί η κοινωνία για την υπόθεση της οικολογικής καταστροφής, επιχειρεί κυρίως να διαφυλάξει τα νώτα της και να εξασφαλίσει το απυρόβλητο παρά να μεθοδεύσει λύσεις με άμεσες επεμβάσεις.
Τα παραπάνω αφορούν την τελευταία εξέλιξη μετά την διακοπή της απάντλησης πετρελαιοειδών από το ναυαγισμένο σκαρί «Αγία Ζώνη 2», την κατάσχεση του «Lassea» μετά την ανακάλυψη φορτίου καυσίμων χωρίς παραστατικά και την σύλληψη του Καπετάνιου και του Α. Μηχανικού. Το δεξαμενόπλοιο «Lassea», χωρίς πια πιστοποιητικά και ασφαλιστήρια, βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο κέντρο του κόλπου της Ελευσίνας με φορτίο καυσίμων, εκείνων που απάντλησε και εκείνων που ήδη είχε αποθηκευμένο παρανόμως.
Η κατάσταση του σκαριού του, σύμφωνα με έμπειρους ναυτικούς παράγοντες στον Πειραιά και την Ελευσίνα, είναι σε άθλια κατάσταση. Πρόκειται για ένα παμπάλαιο σκάφος που στην πολυετή «καριέρα» του άλλαξε πολλά ονόματα. Κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Ο ίδιος ο καπετάνιος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ανέφερε την Τετάρτη στις ανακριτικές αρχές πως τα στεγανά του είναι διάτρητα και πως μέσα από τις σάπιες λαμαρίνες κυκλοφορούν τα πετρελαιοειδή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!