Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Προσεχώς η θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας
[Ζούγκλα]: Προσεχώς η θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας

[Ζούγκλα]: Προσεχώς η θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η θεσμοθέτηση δικαστικής αστυνομίας στην Αθήνα και τον Πειραιά που θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών εκτελώντας δικαστικές αποφάσεις που πολλές φορές εκκρεμούν για χρόνια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε πως είναι πλέον προ των πυλών η ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας ενώ παράλληλα καθιερώνεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια και σε 19 Ειρηνοδικεία της Αττικής. Επίσης, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους θεσπίζεται Κώδικας Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ειδικότερα ο κ. Κοντονής τόνισε πως η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη δικαστική αστυνομία ολοκληρώθηκε και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρχικά αστυνομικοί θα στελεχώσουν την υπηρεσία σε Αθήνα και Πειραιά ενώ στη συνέχεια στη δικαστική αστυνομία θα υπηρετούν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και πραγματογνώμονες υπό την εποπτεία της εισαγγελικής αρχής. Αρχικός στόχος είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες στα συρτάκια προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Παρά τις αντιδράσεις των δικηγόρων, προχωρά και το σχέδιο της κυβέρνησης για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο κ. Κοντονής εξήγγειλε και την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτήριο Κεράνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει στη διεξαγωγή μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και της Χρυσής Αυγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!