Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Προετοιμάζουν θερμό επεισόδιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας
[Ζούγκλα]: Προετοιμάζουν θερμό επεισόδιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

[Ζούγκλα]: Προετοιμάζουν θερμό επεισόδιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Του Κώστα Μπετινάκη
To οικονομικο-στρατιωτικό κατεστημένο των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετέρχονται εκ νέου ψυχροπολεμικά τεχνάσματα, με τη βοήθεια των πειθήνιων δυτικών ΜΜΕ, για να πείσουν ότι η Ρωσία κάνει πολεμικές προετοιμασίες.
Είναι μια παλιά ιστορία, που κάθε τόσο επαναλαμβάνεται. Έτσι θυμίζουμε τι υποστήριζε ο δυτικός Τύπος το 2010: «Ο Πούτιν προετοιμάζεται για πόλεμο». Η «θεωρία συνωμοσίας» που εφαρμόζουν οι υπεύθυνοι διασποράς των ψευδών ειδήσεων «για ρωσικές πολεμικές προετοιμασίες» στην πραγματικότητα προσπαθεί να καλύψει ακριβώς το αντίθετο.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η προσπάθεια να εμφανίζονται τα σοβιετικά σύμβολα, τα οποία για τους Δυτικούς που είχαν υποστεί την αντισοβιετική πλύση εγκεφάλου της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας εξακολουθούν να αποτελούν «κόκκινο πανί».
Από την άλλη υπήρχαν αμερικανικά Μέσα που χαρακτήριζαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως τον «πλέον δημοφιλή πολιτικό ηγέτη στον σημερινό κόσμο». Η αποδοχή του σε δημοσκοπήσεις μερικές φορές ξεπερνά το 80%. Στα προσόντα του μετρώνται ο ήπιος χαρακτήρας που εμφανίζει και η επιμονή του στην ειρηνική συνύπαρξη με τη Δύση.
Την ώρα, όμως, που ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να υποστηρίζει πως «το πρόγραμμα για την παραγωγή F-35 είναι πολύ ακριβό», δεν παραλείπει να τονίσει πως η προτεινόμενη από τον ίδιο αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό δαπανών κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια «είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των πολιτών και του έθνους».
Η αύξηση και μόνο των αμερικανικών αμυντικών δαπανών ισούται με το σύνολο του ετήσιου αμυντικού προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (2015), του πέμπτου σε μέγεθος στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!