Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: “Πράσινο φως” από τα ΕΛΠΕ για την πώληση του ΔΕΣΦΑ
[Ζούγκλα]: “Πράσινο φως” από τα ΕΛΠΕ για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

[Ζούγκλα]: “Πράσινο φως” από τα ΕΛΠΕ για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Το «πράσινο φως» για την έγκριση της συμφωνίας πώλησης της συμμετοχής 35% που έχουν τα ΕΛΠΕ στο ΔΕΣΦΑ, έδωσε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Όπως ανέφερε η εισήγηση του ΔΣ προς τους μετόχους, η μεταβίβαση στην Κοινοπραξία των εταιριών SNAM-Enagas-Fluxys χαρακτηρίζεται ως επωφελής και το προσφερόμενο τίμημα των 283,7 εκατ. ευρώ, βρίσκεται εντός του εύλογου εύρους της αποτίμησης του συμβούλου που είχε ορίσει ο όμιλος (Barclays).
Η ίδια εισήγηση ανέφερε ότι παρότι τα ΕΛΠΕ κατείχαν μειοψηφική και μη στρατηγική συμμετοχή στο ΔΕΣΦΑ (35%), εντούτοις υπήρξε μεγιστοποίηση του τιμήματος από την κοινή πώληση της συμμετοχής του ομίλου με μέρος της συμμετοχής του Δημοσίου (31%). Καθώς λοιπόν ο επενδυτής διασφαλίζει και τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου (66%) αλλά και την ανάληψη του μάνατζμεντ, επετεύχθη μεγαλύτερο τίμημα.
Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση συνεχίζει να τελεί υπό την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου αλλά και των αρμόδιων ελεγκτικών και ρυθμιστικών αρχών.
Επιπρόσθετα όπως ενημερώθηκαν οι μέτοχοι από τη διοίκηση εκτός από το ποσό των 283,7 εκατ. ευρώ, τα ΕΛΠΕ θα εισπράξουν ακόμη 16 εκατ. ευρώ από το μέρισμα που θα διανείμει ο ΔΕΣΦΑ, δηλαδή το συνολικό όφελος για τον όμιλο θα προσεγγίζει τα 300 εκ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ε. Τσοτσορός, ο όμιλος δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την αγορά του φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!