Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: «Πράσινη Εβδομάδα» για το Βερολίνο
[Ζούγκλα]: «Πράσινη Εβδομάδα» για το Βερολίνο

[Ζούγκλα]: «Πράσινη Εβδομάδα» για το Βερολίνο

Στην «Πράσινη Εβδομάδα» στο Βερολίνο εκπροσωπούνται 1660 εκθέτες από 66 χώρες από τον χώρο της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της διατροφής και της γεωπονίας. Παράλληλα η έκθεση αποτελεί και ένα πολιτικό φόρουμ αφού την επισκέπτονται 70 υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης από όλο τον κόσμο. Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι ο συγκερασμός της ανάπτυξης με τη διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το ζήτημα της διατροφής εκτείνεται σε δύο άξονες: αυτόν της έλλειψης της βασικής τροφής σε υποανάπτυκτες χώρες και σε αυτόν της κακής διατροφής με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως παρατηρείται στις βιομηχανικές χώρες.

Πείνα και κακή διατροφή

Η σωστή διατροφή φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολο εγχείρημα για τον πληθυσμό των βιομηχναικών χώρων.
Υπερβολική ζάχαρη και θερμίδες και ελάχιστες θρεπτικές ουσίες- πολλά βιομηχανικά επεξεργασμένα προϊόντα είναι πολύ βλαβερά για την υγεία. Με την έναρξη της έκθεσης το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών δημοσίευσε ένα κείμενο θέσεων, στο οποίο υποστηρίζει ότι γιατροί, ασφαλιστικά ταμεία και καταναλωτικές οργανώσεις θα πρέπει να ορίζουν τις ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και λιπαρών που θα μπορούν να περιέχονται στα προϊόντα.
Το κείμενο θέσεων του SPD δημιουργεί πονοκέφαλο στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων. Ο Κρίστοφ Μίνχοφ, διευθ. Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Διατροφής το σχολιάζει ως εξής: «Πρόκειται για άμεσες παρεμβάσεις στην επιχειρηματική ελευθερία και κάπου εκεί πρέπει να μπει ένα φρένο γιατί οι συνταγές των επιχειρήσεων είναι και το σήμα κατατεθέν τους». Ο Κρ. Μίνχοφ, επικαλούμενος τελευταίες δημοσκοπήσεις, συμπλήρωσε ότι το 53% των καταναλωτών προτιμά το προϊόν που του αρέσει γευστικά περισσότερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!