Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Πότνια θηρών» ή… αναζητώντας τον χαμένο οικείο εαυτό μας/Φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν
[Ζούγκλα]: «Πότνια θηρών» ή… αναζητώντας τον χαμένο οικείο εαυτό μας/Φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν

[Ζούγκλα]: «Πότνια θηρών» ή… αναζητώντας τον χαμένο οικείο εαυτό μας/Φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν

Μαριέττα Καραμαρία: Εγκατάσταση με φωτογραφία και εικαστικό κόσμημα στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν.

Από 1 έως 31 Δεκεμβρίου
Ώρες κοινού: 19.00-22.00

Μαριέττα Καραμαρία. Πρόκειται για την τρίτη σε σειρά καλλιτέχνιδα του προγράμματος «Artist in Residence»* που φιλοξενείται στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν .

Ένας από τους στόχους της εθνολογίας και των εθνογραφικών συλλογών που συγκέντρωσαν και επιμελήθηκαν οι ερευνητές των αποικιοκρατικών δυνάμεων ήταν -πέραν της καταγραφής των προϊόντων και της κουλτούρας των υποτελών, ξένων λαών- να διαπιστώσει, πιστοποιήσει και περιχαρακώσει τη διακριτή διαφορά μεταξύ του «Οικείου» και του «Άλλου».
Στη βιτρίνα του φουαγιέ του ιστορικού και διατηρητέου κινηματογράφου Τριανόν της οδού Πατησίων, η νεαρή designer Μαριέττα Καραμαρία σκηνοθετεί με υλικά τις εξαιρετικές φωτογραφίες του Παναγιώτη Σκουλούκα και τα κοσμήματα της από οργανικά υλικά, μία ψεύτικη εθνογραφική έκθεση με θέμα την ίδια ως «Άλλη», ως «Άγρια», ως «Ξένη».

Έκθεση στην εποχή της ξενοφοβίας

Το παιχνίδι αυτό έχει τεράστια σημασία σε μία εποχή όπου ο ρατσιστικός και ο φασίζων λόγος γιγαντώνεται παγκοσμίως, ενώ το κατ’ εξοχήν οικείο περιβάλλον, η φύση -ως terra incognita, τόπος αναψυχής, αλλά και πνευματικής ανάτασης- βεβηλώνεται βάναυσα με γνώμονα τη βραχυπρόθεσμη εκμετάλλευση της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!