Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις με τις νέες περικοπές
[Ζούγκλα]: Πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις με τις νέες περικοπές

[Ζούγκλα]: Πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις με τις νέες περικοπές

«Μαχαίρι» μπαίνει στις συντάξεις προσεχώς, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2018. Τα ποσά που θα μειωθούν είναι αρκετά υψηλά, αγγίζοντας έως και τα 200 ευρώ.
Ο μέσος όρος των περικοπών υπολογίζεται ότι θα είναι 18%, ενώ μεγάλοι χαμένοι -σύμφωνα με τα στοιχεία- θα είναι οι νέοι συνταξιούχοι που θα βγουν στη σύνταξη με μείον 30%.
Οι περικοπές θα επηρεάσουν συντάξεις σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Δείτε χαρακτηριστικούς πίνακες με παραδείγματα:
Δημόσιο
Συντάξεις Δημοσίου με επίδομα τέκνων ή συζύγου
Συντάξεις του ΙΚΑ
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», για τον επανυπολογισμό των συντάξεων του Δημοσίου λαμβάνονται υπ’ όψιν οι συντάξιμες αποδοχές που είχαν οι ασφαλισμένοι όταν συνταξιοδοτήθηκαν, όπως αυτές εξελίχθηκαν με βάση το κλιμάκιο που βρίσκονταν κατά την ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης.
Για παράδειγμα, υπάλληλος που βγήκε στη σύνταξη το 2000 και είχε τότε το 2ο κλιμάκιο (31 έτη) θα έχει επανυπολογισμό σύνταξης με βάση τις συντάξιμες αποδοχές του ίδιου 2ου κλιμακίου, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί πριν από την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τις 13/5/2016. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο μισθολογικό κλιμάκιο δεν συνυπολογίζονται 14 μισθοί αλλά 12, δηλαδή τα δώρα εορτών και επίδομα αδειών δεν θα μετρήσουν στις συντάξιμες αποδοχές για τον επανυπολογισμό της σύνταξης.
Αν ο επανυπολισμός βγάλει τη σύνταξη μικρότερη κατά 22%, τότε ο συνταξιούχος θα έχει μείωση 18% από τον Δεκέμβριο και το άλλο ποσοστό μείωσης (4%) θα το λαμβάνει ως προσωπική διαφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!