Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πορεία ΑμεΑ προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή
[Ζούγκλα]: Πορεία ΑμεΑ προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή

[Ζούγκλα]: Πορεία ΑμεΑ προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή

Συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες διαμαρτυρόμενα για τις περικοπές στα ειδικά επιδόματα.
Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.00 και στη διαδήλωση θα δώσουν το «παρών» μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, της ΠΟΕΔΗΝ, του συνδικάτο ΟΤΑ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, θα φωνάξουμε “Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!”, παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας ζητάμε εξειδικευμένη προστασία ως γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες/μετανάστες με αναπηρία.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε μια σειρά μέτρων, όπως:
– Στο κόψιμο των επιδομάτων, των μοναδικών οικονομικών πόρων για χιλιάδες από εμάς,
– Στις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας,
– Στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας,
– Στα λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες,
– Στον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,
– Στις περικοπές στην χρηματοδότηση δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με αναπηρία σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένα από Θεό και ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!