Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Πολύ σημαντική για την Ελλάδα η επιτυχία του Swap 30 δισ ευρώ
[Ζούγκλα]: Πολύ σημαντική για την  Ελλάδα η επιτυχία του Swap 30 δισ ευρώ

[Ζούγκλα]: Πολύ σημαντική για την Ελλάδα η επιτυχία του Swap 30 δισ ευρώ

Να ξαναμοιράσει την τράπουλα του χρέους θα επιχειρήσει μέχρι το απόγευμα η Ελλάδα, διερευνώντας μια βασική επιλογή για την επιμήκυνση της λήξεις συγκεκριμένων ομολόγων και κυρίως την συγκέντρωσή της λήξης τους σε πιο «βολικά» για τους επενδυτές διαστήματα.
Για τους επαΐοντες δεν πρόκειται για… έξοδο στις αγορές, αφού η χώρα δεν θα αντλήσει «φρέσκο χρήμα» αλλά για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων χρέους, που όμως είναι σημαντική για την επόμενη προσπάθεια εξόδου στις αγορές.
Έτσι, εκτός απροόπτου, ο ΟΔΔΗΧ προχωρά με την έγκριση τόσο του ESM όσο και της ΕΚΤ στην πρώτη αναδιάρθρωση χρέους μετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το Swap περιλαμβάνει την έκδοση τεσσάρων νέων ομολόγων στα οποία συγκεντρώνονται οι διαθέσιμες στην αγορά ποσότητες 20 διαφορετικών σειρών ομολόγων ονομαστικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με 5 ομόλογα ίδιας ονομαστικής αξίας που θα έχουν διάρκεια από 5 ως 25 έτη.
Στόχος αυτής της ανακατανομής χρέους που αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ είναι η συγκέντρωσή του σε λιγότερες και με μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα εκδόσεις.
Παράλληλα με την κίνηση αυτή χιλιάδες αποταμιευτές που είχαν παγιδευτεί από το 2012 στις συγκεκριμένες εκδόσεις θα μπορούν πλέον να ρευστοποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους εφόσον το επιθυμούν, με μεγαλύτερη ευκολία.
Βέβαια ο βασικός στόχος των εκδόσεων αυτών είναι να διαμορφώσει ένα πεδίο αγορών και για την ΕΚΤ όταν αυτή εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στις κατηγορίες των επιλέξιμων για το QE.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!