Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο πόλεμος του δολαρίου: Ρωσία και Κίνα VS δυτικού νομισματικού συστήματος
[Ζούγκλα]: Ο πόλεμος του δολαρίου: Ρωσία και Κίνα VS δυτικού νομισματικού συστήματος

[Ζούγκλα]: Ο πόλεμος του δολαρίου: Ρωσία και Κίνα VS δυτικού νομισματικού συστήματος

Του Κώστα Μπετινάκη
Εκτός από τους πολέμους που παρακολουθούμε συνήθως από τις οθόνες τω τηλεοράσεων – και όχι όλους – υπάρχει ένας ακόμη, υπόγειος αλλά με πολύ σπουδαία σημασία: Ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της κυριαρχίας του δολαρίου, για τον οποίο ακόμη, τα δυτικά ΜΜΕ παραμένουν σιωπηλά.
Πριν 20 χρόνια, περί που 90% των διεθνών οικονομικών πράξεων πραγματοποιούνταν με δολάρια. Σήμερα το ποσό έχει περιορισθεί σε λιγότερο από 60% με μειωτική τάση.
Ακόμη λιγότερο φανερή είναι η προσπάθεια χειραγώγησης της τιμής του χρυσού με την αύξηση των οικονομικών συναλλαγών σε χρυσό, ανάμεσα στην Ρωσία και την Κίνα.
Στο χοντρό οικονομικό παιχνίδι, εντάσσεται και η απόφαση του ηγέτη της Βενεζουέλα Μαδούρο, να «απελευθερώσει» την αγορά του πετρελαίου που παράγει η χώρα του από το δολάριο.
Η Βενεζουέλα κάθεται πάνω στα μεγαλύτερα παγκοσμίως αποθέματα πετρελαίου, αλλά αυτό δεν την έχει αποτρέψει να διατρέχει οξύτατη οικονομική κρίση, με δυσμενέστατο αντίκτυπο για τους κατοίκους της λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού που επιτείνει ο αμερικανικός οικονομικός αποκλεισμός. Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal oι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι δεν δέχονται πλέον δολάρια στην αγορά του πετρελαίου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!