Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Πλιάτσικο στον ΕΔΟΕΑΠ
[Ζούγκλα]: Πλιάτσικο στον ΕΔΟΕΑΠ

[Ζούγκλα]: Πλιάτσικο στον ΕΔΟΕΑΠ

Τον πλήρη έλεγχο του ΕΔΟΕΑΠ από συγκεκριμένους εργοδότες μεθοδεύουν οι εκπρόσωποί τους με το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση.
Πρώτα δόθηκε πεσκέσι το αγγελιόσημο (ο πόρος των Ταμείων) στους ιδιοκτήτες των καναλιών με τον νόμο Παππά και τώρα η κυβέρνηση -παρέα με τους πρόθυμους του Κλάδου- προχωρά στο πλιάτσικο του ΕΔΟΕΑΠ, τον οποίο θέλουν να κάνουν επαγγελματικό Ταμείο.
Αυτό, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, σημαίνει:
– Έξωση των συνταξιούχων και των ανέργων από τον ΕΔΟΕΑΠ.
– Μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), επειδή επιβάλλονται πρόσθετες κρατήσεις (5,69 + 5,69%).
– Μείωση των μισθών (όπου ακόμη καταβάλλονται) αφού θα αυξηθούν οι εισφορές από 3% άνω του 10% για περίθαλψη, επικούρηση κ.λπ.
Όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, σε κρυφή συνάντηση που έγινε προ ημερών μεταξύ Δ. Κουμπιά-Γ. Σαββίδη και Π. Κυριακόπουλου, ο εκπρόσωπος των καναλιών κ. Κυριακόπουλος τούς επέδωσε και το σχέδιο παράδοσης άνευ όρων του ΕΔΟΕΑΠ στον έλεγχο των εργοδοτών.
Το εκπληκτικό είναι ότι οι δύο της ΠΟΕΣΥ, πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., μετέφεραν ερήμην του κλάδου το σχέδιο ως γραμματοκομιστές στον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, πρώην έμμισθο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!