Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κοντέρ που δείχνει… 500 χλμ./ώρα;
[Ζούγκλα]: Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κοντέρ που δείχνει… 500 χλμ./ώρα;

[Ζούγκλα]: Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κοντέρ που δείχνει… 500 χλμ./ώρα;

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης


Η εικόνα του κοντέρ σε πολλά σπορ αυτοκίνητα είναι εντυπωσιακή. Από κάθε οπτική πλευρά. Σχεδιαστική, τεχνολογίας και φυσικά… τελικής ταχύτητας. Ιδίως το τελευταίο είναι ένα στοιχείο που
αρέσει στον καθένα, ασχέτως αν το νούμερο που αναγράφεται (πάνω στο κοντέρ) μπορεί να είναι εφικτό ή όχι.
Συνήθως, το νούμερο της τελικής που βλέπουμε στα αυτοκίνητα υπολείπεται κατά 40 χλμ./ώρα. Όπως και να ‘χει, ένα κοντέρ που δείχνει 300 χλμ./ώρα είναι ιδανικό, αλλά θα λέγαμε ακόμα πιο ιδανικό αν δείχνει τα 400!!! Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν τέτοια κοντέρ, όμως υπάρχει και κοντέρ που αναγράφεται πάνω σε αυτό το νούμερο 500 χλμ./ώρα. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, ωστόσο το στοιχείο είναι αληθινό και αφορά στην καινούργια Bugatti Chiron.

Διαστημικές… επιδόσεις!
Ο διάδοχος της Veyron που θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες εφοδιάζεται με ένα 16κύλινδρο μηχανικό σύνολο 8.0 λίτρων που αποδίδει 1.500 ίππους.
Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.5 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 6.5 και το… 0-300 σε 13.6! Απίστευτη φαντάζει και η τελική ταχύτητα του γαλλικού υπεραυτοκινήτου, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 420 χλμ./ώρα (σε mode Τop Speed).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!