Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής ανθρακονημάτων για τα αυτοκίνητα BMW και MINI;
[Ζούγκλα]: Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής ανθρακονημάτων για τα αυτοκίνητα BMW και MINI;

[Ζούγκλα]: Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής ανθρακονημάτων για τα αυτοκίνητα BMW και MINI;

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη


Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν χρήση ανθρακονημάτων θέλοντας να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς των οχημάτων που παράγουν. Το εξωτικό αυτό υλικό προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό βάρος που συνδυάζεται με υψηλή αντοχή.
Υλικό του μέλλοντος το χαρακτηρίζει ο Φώτης Τέμπελος. Ο λόγος για τον training manager του BMW Group Hellas ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του zougla.gr, εξηγεί με απλά λόγια το «ταξίδι» που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο υλικό μέχρι να πάρει την τελική του μορφή και να τοποθετηθεί σε καθημερινά αλλά και αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Παρακολουθήστε τον training manager του BMW Group Hellas Φώτη Τέμπελο να μιλά για τον τρόπο που παράγεται το ανθρακόνημα (video: Γιώργος Καραγιωργάκης)

Παράγεται από το πετρέλαιο
Αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του είναι το πετρέλαιο ενώ η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι την τελική μορφή αλλάζει πολλές… γεωγραφικές θέσεις στον πλανήτη, τουλάχιστον όσον αφορά το BMW Group Hellas.
Ανάλογα με την χρήση, το ανθρακόνημα έχει διαφόρους τύπους ενώ για να πάρει την τελική του μορφή χρησιμοποιούνται ειδικές πρέσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!