Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Περίπλοκη η «εξίσωση» στην Κάτω Σαξονία
[Ζούγκλα]: Περίπλοκη η «εξίσωση» στην Κάτω Σαξονία

[Ζούγκλα]: Περίπλοκη η «εξίσωση» στην Κάτω Σαξονία

Οι τοπικές εκλογές της 15 Οκτωβρίου στην Κάτω Σαξονία θα είναι το πρώτο «κρας τεστ» για Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.
Τα δεδομένα των εκλογών για το τοπικό κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας στις 15 Οκτωβρίου διαφέρουν εντελώς από τα αντίστοιχα των πρόσφατων ομοσπονδιακών εκλογών.
Όλα δείχνουν ότι επίκειται μια οριακή μάχη ανάμεσα στον σημερινό σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Στέφαν Βάιλ και τον χριστιανοδημοκράτη αντίπαλό του Μπερντ Άλτουσμαν.
Την ίδια ώρα το ακροδεξιό κόμμα AfD δεν είναι βέβαιo ότι θα φτάσει το όριο του 5% προκειμένου να εισέλθει στην τοπική βουλή.
Σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση, η απόσταση που χώριζε τα δύο μεγάλα κόμματα έχει μειωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παραμένουν μεν πρώτη δύναμη με ποσοστό 35%, ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανέκαμψαν ακολουθώντας τους κατά πόδας με 34%.
Ο τοπικός πρωθυπουργός Στέφαν Βάιλ αισιοδοξεί ότι εάν αυτή η ανοδική τάση έχει συνέχεια, το κόμμα του θα προσπεράσει την CDU.
Ο χριστιανοδημοκράτης ανταγωνιστής του Μπερντ Άλτουσμαν εμφανίζεται πιο συγκρατημένος, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες νίκης είναι 50% για αμφότερα τα μεγάλα κόμματα και προβλέποντας ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι οριακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!