Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Το παιδικό όνειρο του Τσίπρα, η απουσία ξένων ηγετών και το δέος για τον «Lider Maximo»
[Ζούγκλα]: Το παιδικό όνειρο του Τσίπρα, η απουσία ξένων ηγετών και το δέος για τον «Lider Maximo»

[Ζούγκλα]: Το παιδικό όνειρο του Τσίπρα, η απουσία ξένων ηγετών και το δέος για τον «Lider Maximo»

Τα αμερικανικά ΜΜΕ άρχισαν να περιορίζουν την κάλυψη γύρω από το θάνατο του «κομαντάντε» Φιντέλ.
Από το πρωί, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι Κουβανοί στην πλατεία-σύμβολο της Επανάστασης στην καρδιά της Αβάνα.
Για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων (δεκάδων χιλιάδων για την New York Times) οι δύο μεγάλες αμερικάνικες εφημερίδες «Ν.Υ.Τimes» και «Washington Post», αφιέρωσαν δημοσιεύματα στις μέσα σελίδες πλέον.
Ούτε (φυσικά) επισημάνθηκε πως από την Ευρώπη ο μόνος ηγέτης που παρέστη και έβγαλε επικήδειο ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, προφανώς εκπληρώνοντας το «παιδικό του όνειρο» να επισκεφτεί την Κούβα της Επανάστασης. Άλλωστε αν προσέξει κάποιος τον χαιρετισμό της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. χρησιμοποίησε την ισπανική γλώσσα Hermanos y hermanas, ομολογουμένως καλύτερα από τα αγγλικά) θα παρατηρήσει ότι το ύφος δεν ήταν ταιριαστό σε μία κηδεία και δη κατά τη διάρκεια επικήδειου λόγου… Ήταν εμφανές ότι η συγκίνηση και το δέος υπερκέρασαν τη θλίψη για την απώλεια ενός ηγέτη…
Στην ανταπόκριση του Αssociated στη ΝΥΤ, ονομαστικά αναφέρθηκαν οι πρόεδροι του Μεξικό, Εκουαντόρ, Βολιβίας, Βενεζουέλας και Νότιας Αφρικής, «μαζί με ηγέτες μικρότερων κρατών»…
Ο μοναδικός Ευρωπαίος…
Μόνο ένας και μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκπροσωπεί τη χώρα του στις τελετές μνήμης προς τιμήν του Κομαντάντε, επισημαίνει ο διεθνής Τύπος σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δύσης απέφυγαν το ταξίδι στην Κούβα.
Le Figaro: Αν και η Αριστερά της Νοτίου Αφρικής εκπροσωπείται επάξια στην κηδεία του «Lider Maximo», από την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος Ευρωπαίος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε την Αβάνα, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
Euronews: «Οι ευρωπαϊκές χώρες απέφυγαν τις τελετές μνήμης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, με εξαίρεση τον Έλληνα πρωθυπουργό», όπως σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Euronews».
BBC: Το BBC επισημαίνει ότι, εκτός από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως φαίνεται, την Ε.Ε εκπροσωπεί μόνο ένας ηγέτης, ο Αλέξης Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!