Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης στο zougla.gr: Μειωμένα κατά τα 214 εκατ. ευρώ τα κονδύλια του Προϋπολογισμού 2017
[Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης στο zougla.gr: Μειωμένα κατά τα 214 εκατ. ευρώ τα κονδύλια του Προϋπολογισμού 2017

[Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης στο zougla.gr: Μειωμένα κατά τα 214 εκατ. ευρώ τα κονδύλια του Προϋπολογισμού 2017

Της Άντζελας Πεΐτση
Σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία με ανοιχτά όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον Ά βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιείται το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Πρόεδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.
Όπως εξήγησαν οι αιρετοί, «στόχος είναι να ξεκινήσει ένας εμπεριστατωμένος διάλογος, στον οποίο έχουν προσκληθεί να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν τον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό του κράτους, πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες. Τα τελικά συμπεράσματα του Συνεδρίου θα διαμορφωθούν σε ένα κείμενο προτάσεών της ΚΕΔΕ για τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Στις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 3 Δεκεμβρίου 2016 θα τεθούν κομβικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του θεσμού.
Μεταξύ αυτών είναι:
• Η μεταρρύθμιση του κράτους και η υιοθέτηση ενός μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης
• Τα οικονομικά των Δήμων και η πρόσβαση των δήμων στα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!