Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης: «Είμαστε κατά του νομοσχεδίου απορρύθμισης των δήμων»
[Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης: «Είμαστε κατά του νομοσχεδίου απορρύθμισης των δήμων»

[Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης: «Είμαστε κατά του νομοσχεδίου απορρύθμισης των δήμων»

Την ετοιμότητα της Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει ενωμένη και με ωριμότητα μια πραγματική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, με στόχο να στηριχθεί η αναγέννηση της χώρας στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ανοίγοντας τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε ενόψει του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που ξεκινάει αύριο 18 και ολοκληρώνεται στις 19 Απριλίου, ο κ. Πατούλης διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως η Αυτοδιοίκηση «δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε έναν κυβερνητικό σχεδιασμό, που προωθεί όχι τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης, αλλά την απορρύθμιση των Δήμων».
«Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει περιθώριο για διχασμούς. Σ’ ένα ενιαίο μέτωπο θα προχωρήσουμε, αποφασισμένοι να νικήσουμε προς όφελος της Αυτοδιοίκησης» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν προωθεί καμία απολύτως αλλαγή, καμία απολύτως μεταρρύθμιση, πέραν της αλλαγής του εκλογικού νόμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καυτηρίασε τη στάση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο οποίος επέλεξε να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, μέσω συνεντεύξεων και διαρροών.
«Επιβεβαιώσαμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τη διάθεση να κάνει καμία μεταρρύθμιση. Ο κ. Σκουρλέτης έπαιζε κρυφτούλι με την ΚΕΔΕ» ανέφερε και πρόσθεσε πως η Αυτοδιοίκηση περιμένει ακόμα το κείμενο του νομοσχεδίου.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, αν ληφθούν υπόψιν τα όσα δηλώνει κατά καιρούς ο Υπουργός Εσωτερικών διαπιστώνεται ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν μόνο δύο αλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!