Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης: «Το 2017 οι δήμοι θα εισπράξουν από το κράτος τα λιγότερα χρήματα που εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια»
[Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης: «Το 2017 οι δήμοι θα εισπράξουν από το κράτος τα λιγότερα χρήματα που εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια»

[Ζούγκλα]: Γ. Πατούλης: «Το 2017 οι δήμοι θα εισπράξουν από το κράτος τα λιγότερα χρήματα που εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια»

Στα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, τις οφειλές του κράτους προς τους δήμους από τα παρακρατηθέντα από το 2009. Το παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
«Ένα ολόκληρο ΕΣΠΑ είναι η οφειλή της κεντρικής εξουσίας προς τους δήμους. Αν μας είχαν δοθεί τα χρήματα αυτά, που μας ανήκαν άλλωστε, αν τα είχαμε εμείς διαχειριστεί, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της, σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης, και ανέφερε ότι για την τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόβλημα δεν είναι ο εκλογικός νόμος αλλά η μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, ο σφικτός εναγκαλισμός με την κεντρική εξουσία και η χορήγηση αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και προσωπικό. Ειδικά για τη μείωση των πόρων, τόνισε ότι το 2017 οι δήμοι θα εισπράξουν από το κράτος τα λιγότερα χρήματα που εισέπραξαν ποτέ τα τελευταία χρόνια.
Για το προσφυγικό επανέλαβε ότι δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ολοκληρωμένο σχέδιο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αγνοεί την ΚΕΔΕ και έκανε λόγο για εκχώρηση αρμοδιοτήτων του κράτους μαζί με τα χρήματα, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!