Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Παρούσα η Ελλάδα στη «Νύχτα των Μουσείων της Ρώμης»
[Ζούγκλα]: Παρούσα η Ελλάδα στη «Νύχτα των Μουσείων της Ρώμης»

[Ζούγκλα]: Παρούσα η Ελλάδα στη «Νύχτα των Μουσείων της Ρώμης»

Η χώρα μας θα συμμετάσχει αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου, στη «Νύχτα των Μουσείων» της Ρώμης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων», η οποία διοργανώνεται σε συνολικά τριάντα χώρες της γηραιάς ηπείρου.
Οι μουσειακοί και πολιτιστικοί χώροι γενικότερα θα μείνουν ανοικτοί στην «αιώνια πόλη» μέχρι τις 2 τη νύχτα, με ελεύθερη είσοδο για ντόπιους και τουρίστες.
Με κύριο οργανωτικό ρόλο της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, η χώρα μας θα δώσει το «παρών» με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, που θα ερμηνεύσει ο βαρύτονος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Θα συνοδεύεται στο πιάνο από τον μαέστρο Σωτήρη Λουίζο.
Στη διοργάνωση της πρωτοβουλίας, στην αίθουσα della Protometeca του δημαρχιακού μεγάρου Καπιτώλιο (από την οποία μπορεί να θαυμάσει κάποιος τη Ρωμαϊκή Αγορά), συνεργάστηκε και το φιλανθρωπικό σωματείο «Ελευθερία».
«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, διότι τα μουσεία είναι ένα κύριο κομμάτι της ιστορίας του κάθε τόπου. Η βραδιά που θα ξεκινήσει αύριο στις 8.30, τοπική ώρα, θα είναι σχετικά σύντομη, θα διαρκέσει γύρω στα σαράντα πέντε λεπτά, και θα περιλαμβάνει, εκτός από γνωστά τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι και ιταλικές καντσονέτες του τέλος του δεκάτου ενάτου αιώνα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χριστόφορος Σταμπόγλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!