Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Παραιτήθηκε επειδή δεν μπόρεσε να «στριμώξει» τον Άσαντ
[Ζούγκλα]: Παραιτήθηκε επειδή δεν μπόρεσε να «στριμώξει» τον Άσαντ

[Ζούγκλα]: Παραιτήθηκε επειδή δεν μπόρεσε να «στριμώξει» τον Άσαντ

Carla Del Ponte: Μη με ρωτήσετε τώρα πια είναι η κυρία. Οι παλιότεροι θα πρέπει την θυμούνται όταν έδινε την υπέρ πάντων μάχη εναντίον του Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς. Ήταν τότε για μια ακόμη φορά όργανο, εκείνων που πρωτοστατούσαν στην διάλυση της αλήστου μνήμης Γιουγκοσλαβίας.
Τώρα την είχαν βάλει να πρωτοστατήσει στο παιχνίδι για την καταδίκη ως «εγκληματία πολέμου» του προέδρου της Συρίας Άσαντ και επί πέντε χρόνια συντόνιζε τις προσπάθειες της επιτροπής.
Η είδηση; Η διορισμένη ως εισαγγελέας στο ερευνητικό σώμα του ΟΗΕ, για την καταδίκη για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Συρία, Κάρλα ντελ Πόντε, υπέβαλε την παραίτησή της.
Ο λόγος; Για να εκφράσει έτσι την δυσαρέσκειά της για εκείνο που περιέγραψε ως «έλλειψη πολιτικής βούλησης να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου στη Συρία». Και δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Blick : «Παραιτούμαι! Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν επιθυμούν την Δικαιοσύνη».
Η παραίτηση της ντελ Πόντε, έρχεται επειδή τόσο η ίδια όσο και η επιτροπή που είχε τεθεί επικεφαλής, δεν κατόρθωσαν να αντιπαρατεθούν στα ρωσικά επιχειρήματα ώστε να στριμώξει τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ –όπως επιθυμούσαν οι αμερικάνοι εντολείς της- και να του αποδοθούν εγκλήματα πολέμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!