Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δ. Κουφοντίνα
[Ζούγκλα]: Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δ. Κουφοντίνα

[Ζούγκλα]: Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δ. Κουφοντίνα

Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αναρτώντας πανό πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα «Κομμουνιστές -στριες».
Αυτούσιο το κείμενο της ομάδας «Κομμουνιστές -στριες» όπως αναρτήθηκε στο indymedia:

Παρέμβαση στα Public του Συντάγματος
Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα Public του Συντάγματος από συντρόφους και συντρόφισσες σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται στην 14η μέρα απεργίας πείνας. Κρεμάστηκε πανό στην πρόσοψη του καταστήματος, πετάχτηκαν τρικάκια στην είσοδο και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και υπέρ του απεργού πείνας.
O Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό – δικαστικό σύστημα που λειτουργεί απροκάλυπτα ρεβανσιστικά και εξοντωτικά στο πρόσωπο του, κουρελιάζοντας ακόμη και την ίδια την αστική νομοθεσία, η οποία καθιστά σαφές ότι ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χρήση του μέτρου των κανονικών – τακτικών αδειών, όπως προβλέπει ο νόμος για την άδεια εξόδου των ισοβιτών.
Είναι το ίδιο σύστημα που επιτρέπει, καλύπτει και προμοτάρει την προκλητική εργοδοτική αυθαιρεσία σε εμπορικά καταστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις – αλυσίδες όπως τα Public, όπου επιβάλλει -όπως έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από εργαζόμενους, συλλογικότητες και σωματεία- την απλήρωτη εργασία, τις παράνομες παρακρατήσεις μισθών, τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας, τον ασφυκτικό έλεγχο στον χώρο εργασίας, τους εκφοβισμούς και τιμωρητικά -πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!