Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: «Παράθυρο» Μοσκοβισί για… τέταρτο Μνημόνιο
[Ζούγκλα]: «Παράθυρο» Μοσκοβισί για… τέταρτο Μνημόνιο

[Ζούγκλα]: «Παράθυρο» Μοσκοβισί για… τέταρτο Μνημόνιο

Με καλλιέργεια ελπίδων, προσεκτικές τοποθετήσεις για τα ελληνικά ζητήματα και χρησμούς, κύλησε η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Επίτροπος της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί που βρίσκεται από τη Δευτέρα την Αθήνα.
Μάλιστα, για πρώτη φορά ο κ. Μοσκοβισί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν τα μεγάλα πλεονάσματα. Σε σχετική για την ενδεχόμενη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε ότι «μετά το 2018 δεν θα είμαστε εντός προγράμματος, οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζήτησε από την κυβέρνηση να καταβάλλει επιπλέον προσπάθεια, λέγοντας ότι “υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, πολλά ευαίσθητα θέματα πρέπει να λυθούν”. Τόνισε όμως πως αν η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει και οι θεσμοί θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν διαφωνίες και με το ΔΝΤ αλλά και με τη γερμανική πλευρά, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της Γερμανίας”.
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο τόνισε: «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο τέταρτου προγράμματος, είμαστε στο τρίτο. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε και να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο. Τα τρία μνημόνια είναι αρκετά, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί ως το τέλος, είπε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο τέταρτου προγράμματος, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε».
Εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία το επόμενο τριήμερο και συμπλήρωσε πως μόνο αν υπάρξει τεχνική συμφωνία (staff level agreement) πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι εφικτή μια τελική συμφωνία για το χρέοςς ντός του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!