Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 26 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Να παραμείνει το Ην. Βασίλειο στην ενιαία αγορά ζητεί η Σκοτσέζα πρωθυπουργός
[Ζούγκλα]: Να παραμείνει το Ην. Βασίλειο στην ενιαία αγορά ζητεί η Σκοτσέζα πρωθυπουργός

[Ζούγκλα]: Να παραμείνει το Ην. Βασίλειο στην ενιαία αγορά ζητεί η Σκοτσέζα πρωθυπουργός

«Η χθεσινή αποτυχία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να σηματοδοτεί τη στιγμή κατά την οποία όσοι είναι αντίθετοι στην έξοδο από την ΕΕ μπορούν να πιέσουν προκειμένου να παραμείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση».
Στην εκτίμηση αυτή προέβη σήμερα η Σκοτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.
Η Μέι δεν κατάφερε να πετύχει μια συμφωνία χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκκινήσουν οι συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου για την εποχή μετά το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η προκαταρκτική συμφωνία με το Δουβλίνο προκειμένου να συνεχίσουν να ισχύουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες στη Βόρεια Ιρλανδία εξόργισε τους συμμάχους της στο Μπέλφαστ.
«Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή για την αντιπολίτευση και για τους Τόρις που είναι υπέρ ενός ήπιου Brexit/της παραμονής να πιέσουν για μια διαφορετική, λιγότερο επιζήμια προσέγγιση – να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση», ανέφερε η Στέρτζον σε ανάρτησή της στο Twitter. «Αλλά χρειάζονται και οι Εργατικοί για να επιτευχθεί αυτό. Τι λες γι’ αυτό @jeremycorbyn;», πρόσθεσε η Σκοτσέζα πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!