Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Κ. Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει αυξημένη προκαταβολή φόρου για την πλειονότητα των αγροτών
[Ζούγκλα]: Κ. Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει αυξημένη προκαταβολή φόρου για την πλειονότητα των αγροτών

[Ζούγκλα]: Κ. Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει αυξημένη προκαταβολή φόρου για την πλειονότητα των αγροτών

«Για τη συντριπτική πλειονότητα των -κατά κύριο επάγγελμα- αγροτών, όχι μόνο δεν θα υπάρξει αυξημένη προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα του 2016 αλλά θα πάρουν και επιστροφή της προκαταβολής φόρου του προηγούμενου έτους» δήλωσε την Τετάρτη η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Σε δήλωσή της, η κα. Παπανάτσιου επεσήμανε ότι για τους -κατά κύριο επάγγελμα- αγρότες η μείωση φόρου που ισχύει από εφέτος είναι από 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Δηλαδή, όπως πρόσθεσε, το αφορολόγητο για τους αγρότες κυμαίνεται από 8.636,40 έως 9.545,50 ευρώ.
«Αντίθετα με τους ισχυρισμούς ορισμένων σημερινών δημοσιευμάτων, η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται μετά τη μείωση φόρου στο καθαρό αγροτικό εισόδημα και όχι πριν από αυτή. Συνεπώς οι υπολογισμοί που έχουν κάνει είναι λανθασμένοι» συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε επίσης ότι σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος, δηλαδή για καθαρό αγροτικό εισόδημα χαμηλότερο ή ίσο με το αφορολόγητο όριο, δεν υπολογίζεται προκαταβολή.
Σύμφωνα με την κα. Παπανάτσιου, για όσες περιπτώσεις προκύπτει φόρος για καταβολή (μετά τη μείωση φόρου) τότε οφείλεται προκαταβολή που ανέρχεται στο 100% του φόρου. Αλλά για τα εισοδήματα του έτους 2016 θα αφαιρεθεί η προκαταβολή του έτους 2015 που έχει υπολογιστεί με 75%, συνέχισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!