Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Παλαιστινιακά Εδάφη: Εντείνονται οι προσπάθειες για την παράδοση της Γάζας στη Φατάχ
[Ζούγκλα]: Παλαιστινιακά Εδάφη: Εντείνονται οι προσπάθειες για την παράδοση της Γάζας στη Φατάχ

[Ζούγκλα]: Παλαιστινιακά Εδάφη: Εντείνονται οι προσπάθειες για την παράδοση της Γάζας στη Φατάχ

Οι παλαιστινιακές παρατάξεις ενέτειναν την Πέμπτη τις προσπάθειες να οριστικοποιήσουν την παράδοση της Λωρίδας της Γάζας από τη Χαμάς στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, καθώς στον θύλακα ξέσπασαν διαδηλώσεις εναντίον της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, οι παλαιστινιακές παρατάξεις θέλησαν να θέσουν τέρμα στη ρήξη τους που ανάγεται στο 2007, όταν η ισλαμιστική Χαμάς κατέλαβε τη Γάζα σε έναν εμφύλιο πόλεμο με τη Φατάχ του Αμπάς. Η προθεσμία της 1ης Δεκεμβρίου για την παράδοση της Γάζας στον Αμπάς μετατέθηκε για τις 10 Δεκεμβρίου εν μέσω αμφισβητήσεων.
Η χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ εξόργισε τους Παλαιστίνιους, που θεωρούν την πόλη ως μελλοντική πρωτεύουσά τους, οδηγώντας τη Χαμάς να καλέσει σε εξέγερση κατά του Ισραήλ και να ζητήσει από τον Αμπάς να εγκαταλείψει τις αμερικανικές προσπάθειες επίτευξης ειρήνης.
Ανήσυχοι ότι οι αντιδράσεις μπορεί να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες για συμφιλίωση, ο Παλαιστίνιος πωθυπουργός Ράμι Αλ-Χαμντάλα και άλλοι εκπρόσωποι της Φατάχ έφθασαν σήμερα στη Γάζα προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τη Χαμάς.
«Αυτό το ιστορικό στάδιο απαιτεί να είμαστε όλοι ενωμένοι και να εντείνουμε τα βήματα για την ένωση της πατρίδας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλ-Χαμντάλα.
Μετά την έκκληση της Χαμάς για «ιντιφάντα» (εξέγερση), δεκάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία στον συνοριακό φράχτη της Γάζας με το Ισραήλ και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον στρατιωτών στην άλλη πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!