Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ώθηση στη ρωσική οικονομία από το Μουντιάλ
[Ζούγκλα]: Ώθηση στη ρωσική οικονομία από το Μουντιάλ

[Ζούγκλα]: Ώθηση στη ρωσική οικονομία από το Μουντιάλ

Ώθηση στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας αναμένεται δώσει να το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας, αλλά προειδοποιεί ότι θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη άνοδο του πληθωρισμού.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να αξιοποιήσει τη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί απότ ις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ της χώρας ως παγκόσμιας δύναμης, αλλά και να τονώσει με εισροή τουριστών και δαπάνες περιοχές της οικονομίας, που έχουν παγιδευθεί σε στασιμότητα.
Aπαντώντας μέσω mail σε σχετική ερώτηση του Reuters, η κεντρική τράπζα ανέφερε ότι ήδη οι δαπάνες για την προετοιμασία της διοργάνωσης έχουν προσφέρει σημαντικά στηρίγματα στη ρωσική οικονομία, που επέστρεψε πέρυσι σε ανάπτυξη, ύστερα από δύο χρόνια ύφεσης.
Αναλυτές του Gaidar Institute υπολογίζουν ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα φιλοξενηθεί σε 100 πόλεις ανά τη χώρα, θα προσθέσει έως και 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη του ΑΕΠ το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους.
Ωστόσο οικονομολόγοι προειδοποιούν πως η ανάκαμψη αυτή δυσχεραίνει από την άλλη την επίμονη προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας να οδηγήσει σε μονοψήφιο ποσοστό τον πληθωρισμό. Η ρωσική κυβέρνηση από την πλευρά της εμφανίζεται πεπεισμένοι ότι τα οφέλη θα υπερκαλύψουν τις όποιες “παρενέργειες”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!