Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Τα ονόματα Ελλήνων στα Paradise Papers
[Ζούγκλα]: Τα ονόματα Ελλήνων στα Paradise Papers

[Ζούγκλα]: Τα ονόματα Ελλήνων στα Paradise Papers

Τελικά το Ινστιτούτο ερευνητικής δημοσιογραφίας που εδρεύει στην Ουάσινγκτον απελευθέρωσε την πρόσβαση στον ολοκληρωμένο κατάλογο των Ελλήνων που συμπεριλαμβάνονται στα Paradise Papers. Πολύ γνωστοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ανώτεροι τραπεζικοί υπάλληλοι, στελέχη επιχειρήσεων, βιομήχανοι, γνωστοί έμποροι και εκδότες συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.
Σημειώνουμε εξ’ αρχής ότι όποιο πρόσωπο εμφανίζεται σε αυτή τη λίστα δεν σημαίνει ότι παρανομεί. Τα Paradise Papers αποτελούνται από πελάτες ενός συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου στις ΗΠΑ, το Appleby το οποίο διασφάλιζε στους συνεργαζόμενους με αυτό τη δυνατότητα επένδυσης των χρημάτων τους σε φορολογικούς παραδείσους ώστε να αποφεύγεται με νόμιμο – νομιμοφανή τρόπο η φορολογία στη χώρα τους. Οι επενδύσεις αυτές γίνονταν με offshore μέσω funds. Όλες αυτές οι offshore εδρεύουν ή είχαν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους είτε της Καραϊβικής είτε σε βρετανικά διαπόντια νησιά.
Το ζήτημα λοιπόν είναι εάν τα χρήματα που επενδύθηκαν σε offshore ήταν νόμιμα και φορολογημένα και αν ορισμένοι εξ’ αυτών των επενδυτών όπως πολιτικά πρόσωπα, τραπεζίτες, συγγενή πρόσωπα πολιτικών ή τραπεζικών έχουν το νόμιμο ή και το ηθικό δικαίωμα να προσφεύγουν σε τέτοιες οικονομικές δραστηριότητες.
Ο πλήρης κατάλογος όπως εμφανίζεται στο αμερικανικό Ινστιτούτο περιέχει 232 ονόματα. Στα 232 αυτά ονόματα συμπεριλαμβάνονται και εταιρείες, ορισμένες εκ των οποίων, έχουν το λογότυπο μεγάλων πολυεθνικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!