Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ονδούρα: Οι αρχές ερευνούν σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της χώρας
[Ζούγκλα]: Ονδούρα: Οι αρχές ερευνούν σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της χώρας

[Ζούγκλα]: Ονδούρα: Οι αρχές ερευνούν σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της χώρας

Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες δήλωσε ότι οι αρχές ερευνούν μια «συνωμοσία» στην οποία φέρεται να συμμετείχε ένα καρτέλ των ναρκωτικών με σκοπό τη δολοφονία του ιδίου και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην κεντροαμερικανική χώρα, Τζέιμς Νίλον.
Ο Ερνάντες, δικηγόρος και πολιτικός της δεξιάς που ανέλαβε την εξουσία το 2014, πιστώνεται μια μείωση των ανθρωποκτονιών στη χώρα του μετά την εφαρμογή σκληρής πολιτικής έναντι των καρτέλ, τα οποία χρησιμοποιούν το έδαφος της Ονδούρας ως κόμβο για τη μεταφορά κυρίως κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Όμως οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για την πολιτική του.
«Αναφέρθηκε πως βρέθηκαν στοιχεία περί σχεδίων για μια επίθεση εναντίον του πρεσβευτή Νίλον και εμού, που έκανε ένα καρτέλ του Ατλαντικού», είπε ο Ερνάντες στο ραδιοφωνικό δίκτυο HRN της Ονδούρας, αναφερόμενος σε μια συμμορία η οποία δρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας. «Είπαμε λοιπόν στους πάντες να κάνουν τη δουλειά τους, να διεξαγάγουν έρευνες και να ασκήσουν διώξεις για την υπόθεση», πρόσθεσε.
Το σχέδιο δολοφονίας αποκαλύφθηκε από ένα ξένο κράτος, πρόσθεσε ο Ερνάντες αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!