Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Σε ομηρία το Λεκανοπέδιο από τόνους σκουπιδιών
[Ζούγκλα]: Σε ομηρία το Λεκανοπέδιο από τόνους σκουπιδιών

[Ζούγκλα]: Σε ομηρία το Λεκανοπέδιο από τόνους σκουπιδιών

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας
Ένα γεωλογικό ρήγμα στο κύτταρο υγειονομικής ταφής σκουπιδιών στη Φυλή ήταν αρκετό για να επαναφέρει τον εφιάλτη της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική. Σημειώνεται ότι είναι το τελευταίο ενεργό κύττερο στον ευρύτερο χώρο της Φυλής που λειτουργεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και εάν λειτουργήσει ομαλά το κύτταρο αυτό, το 2019 θα έχει κορεστεί. Οπότε το πρόβλημα αποκομιδής σκουπιδιών και διαχείρισής τους, θα επανέλθει σε έναν χρόνο από τώρα, ελλείψει ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το σημαντικότατο αυτό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο μισός πληθυσμός της χώρας.
Επισημαίνεται πως η Σουηδία κάνει εισαγωγή σκουπιδιών, διότι δεν επαρκούν οι ποσότητες που διαθέτει για να τροφοδοτήσει την κερδοφόρα βιομηχανία που λειτουργεί με την εκμετάλλευση του απορριμματικού αυτού πλούτου για την παραγωγή ενέργειας.
Σημειώνεται πως η βιομηχανία διαχείρισης απορριμμάτων στη Βιέννη βρίσκεται εντός της πόλης και στις όχθες του Δούναβη εδώ και δεκαετίες και αποτελεί κύτταρο παραγωγής ενέργειας και στη συνέχεια θερμού ύδατος για τη θέρμανση των κατοίκων. Πολύ πρόσφατα εγκαινιάστηκε το κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας στη Σόφια της Βουλγαρίας, το οποίο κατασκευάστηκε με ελληνική τεχνολογία.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και το έλλειμμα σχεδιασμού όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που κλήθηκαν να το λύσουν από τη δεκαετία του 1980 και μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!