Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: ΟΗΕ: Να αποφευχθούν οι κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας
[Ζούγκλα]: ΟΗΕ: Να αποφευχθούν οι κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας

[Ζούγκλα]: ΟΗΕ: Να αποφευχθούν οι κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας

Με δεδομένο ότι η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της «θα επιδεινώσει την κατάσταση για τον λαό της Βενεζουέλας, ο οποίος ήδη υποφέρει από τον φοβερό πληθωρισμό και την έλλειψη πρόσβασης σε επαρκείς ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων», δήλωσε ο Ίντρις Τζαζάιρι, ερευνητής του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο ειδικός κάλεσε «όλες τις χώρες να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων εκτός εάν αυτές έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως απαιτείται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ».

Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ κρατών για να εξευρεθούν λύσεις «στις μεγάλες και πραγματικές προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα.

Εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που ταλανίζουν τη χώρα από την 1η Απριλίου, που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κατά της κυβέρνησης Μαδούρο, εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 125 άνθρωποι, και από τις δύο πλευρές.

Ήδη η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος οκτώ αξιωματούχων της Βενεζουέλας που διαδραμάτισαν ρόλο στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, αποφεύγοντας ωστόσο να θέσει στο στόχαστρο τον ζωτικής σημασίας πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, υπάρχει διεθνής κατακραυγή, καθώς η Συντακτική Συνέλευση, που άρχισε τις εργασίες πριν από μία εβδομάδα, αναμένεται να αναθεωρήσει το Σύνταγμα δίνοντας ευρύτερες εξουσίες στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!