Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: ΟΑΕΔ: Προσωρινή αναστολή για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων
[Ζούγκλα]: ΟΑΕΔ: Προσωρινή αναστολή για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων

[Ζούγκλα]: ΟΑΕΔ: Προσωρινή αναστολή για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων

Μικρή παράταση φαίνεται ότι παίρνει η έναρξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών σε ΟΤΑ και υπηρεσίες του δημοσίου.
Αν και στους αρχικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας, ήταν να δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση μέχρι σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, τελικά σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοποίηση της σχετικής πρόσκλησης θα γίνει από τις 18 Αυγούστου και μετά, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και την Τετάρτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνόπουλου, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ανέφερε ότι το «πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες». Η υπουργός, μάλιστα σημείωσε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες των ανέργων, αφού είναι για μεγάλο διάστημα έξω από την αγορά εργασίας, ενώ βρίσκονται και σε μεγάλη ηλικία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία της μικρής καθυστέρησης, οφείλεται σε ορισμένες λεπτομέρειες που έπρεπε να εξετάσει το υπουργείο, σε σχέση με την προκήρυξη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος των ενστάσεων και των προβλημάτων στη συνέχεια.
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει δημοσιευτεί ήδη σε ΦΕΚ, μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπογράφουν η κ. Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίσης
Αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου, που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!