Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ο “θείος” από την Αλβανία και το trafficking στα Βαλκάνια
[Ζούγκλα]: Ο “θείος” από την Αλβανία και το trafficking στα Βαλκάνια

[Ζούγκλα]: Ο “θείος” από την Αλβανία και το trafficking στα Βαλκάνια

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Επί ποδός βρίσκονται οι ελληνικές και ξένες Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο γύρω από τα πρόσωπα-πελάτες του μεγάλου κυκλώματος έκδοσης πλαστών εγγράφων που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Europol.
Ο φόβος, ο οποίος ενισχύεται από το μεγάλο πελατολόγιο της οργάνωσης, είναι αν και κατά πόσον πλαστά έγγραφα, όπως ταυτότητες και διαβατήρια, έφτασαν στα χέρια τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, δίδοντάς τους τη δυνατότητα να «σαρώσουν» την Ευρώπη και να φτάσουν στα σημεία ενδιαφέροντός τους. Δεν πρέπει, άλλωστε, να διαφύγει την προσοχή μας πως μόνο στη Γερμανία εντοπίστηκαν 250 πελάτες του κυκλώματος.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 20 μέλη του δικτύου, εκ των οποίων ένας Έλληνας, τέσσερις Έλληνες αλβανικής καταγωγής, εννέα υπήκοοι Αλβανίας, τρεις υπήκοοι Συρίας, ένας υπήκοος Ιράκ, ένας υπήκοος Ιράν και ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, ενώ είκοσι τρεις έρευνες σε οικίες και καταστήματα και ο εντοπισμός τεσσάρων πλήρως εξοπλισμένων εργαστηρίων κατάρτισης πλαστών εγγράφων
Στο μικροσκόπιο τα social media
Τα στελέχη των διωκτικών αρχών έχουν βάλει στο μικροσκόπιο της έρευνας τα social media και ιδιαίτερα το Facebook, καθώς μέσω αυτού γίνονταν και οι περισσότερες παραγγελίες στο γραφείο της οργάνωσης στην Αθήνα.
Όπως είχε επισημάνει και ο ειδικός επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταπολέμησης Παράνομης Μετανάστευσης της Europol Gabor Sztankovics αναφερόμενος στην υπόθεση: «Τα κατασχεθέντα έγγραφα θα ελεγχθούν στις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καταχωρηθεί ως κλαπέντα ή απολεσθέντα. Η Europol θα μπορούσε να εργαστεί στο πλευρό των ελληνικών Αρχών, προκειμένου να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι και σε μεταγενέστερο στάδιο και να παρασχεθούν ”πληροφοριακά πακέτα” στα λοιπά κράτη-μέλη, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω μέτρα. Η υποστήριξη προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί ακόμα και μετά το πέρας της επιχείρησης, μέσω της εργαστηριακής εξέτασης των κατασχεθέντων πειστηρίων προκειμένου να διαπιστωθεί η ανάμειξη σε λοιπές εκκρεμείς και μη υποθέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Πώς στήθηκε η φάμπρικα του «Θείου»

Πλήρως κατατοπιστικό για τον ρόλο των μελών του κυκλώματος αλλά και για τον τρόπο δράσης τους είναι το διαβιβαστικό που συντάχθηκε για την υπόθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!